gratis nieuwsbrief  |  links  contact     
   
    hoofdpagina 
    grappige teksten
    links
 
   

 

Top Partners

-  animatieplaatjes
-  happygames.be
funplek
-  coolengratis.nl

 
Hoofd partners: humor.startbewijs  |  moppen en grappen | voetbalhumor   |  humorbeginthier | puzzelgallerijen  |  dag aanbiedingen  |  crazylandFun teksten (NS Treinwoordenlijst )
 

Trein
Meestal niet (op tijd) rijdend openbaar vervoermiddel voor machinisten en controleurs. Passagiers worden zoveel mogelijk geweerd door middel van stakingen, verkeerde of niet te interpreteren mededelingen op stations, vertragingen en wisselstoringen.


Conducteur
Narrige man of vrouw met tang die op momenten dat er niet wordt gestaakt wel eens in een trein wordt gesignaleerd. Vooral ook bekend van de mop "Knipt u thuis ook kaartjes?".


Machinist
Overwerkte NS-medewerker in rood tenue die treinen bestuurt, voornamelijk op een route die rond de kerk rijdt. Het is dan ook niet te verwonderen dat het hem zo nu en dan rood voor de ogen ziet, waardoor hij wel eens een sein mist van dezelfde kleur.


Treinenvakbond
Vakbond, bevolkt door radicale kaartjesknippers en machinisten. Zijn gek op stakingen en wars van dienstroosters. Ze vergaderen meestal in de kerk waar ze de hele dag omheen moeten rijden.


Rover
Gefrustreerde treinreizigersorganisatie die regelmatig korte gedingen aanspant tegen collectieven van kaartjesknippers en machinisten. Het verloop binnen deze organisatie is groot wegens verkoudheden, griep, stess en moordneigingen (Zie zinvol geweld)


Ziekteverzuim
Een laatste redmiddel voor kaartjesknippers en machinisten die niet staken of vakbondsvergaderingen bijwonen.


Staking
Bezigheid die vooral geliefd is bij medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen. (Zie ook treinenvakbond)


Loket
Met tralies of gehard glas tegen rovers (zie ook Rover) beveiligd hok, vanwaarachter treinkaartjes worden uitgereikt. Op vele stations afwezig. (Zie kaartjesautomaat.)


Kaartjesautomaat
Hufterproof metalen blok met lampjes en knoppen, waaruit mits de juiste rituelen worden toegepast kaartjes tevoorschijn komen. Vooral gemeden door bejaarden.


Treinkaartje
Stukje te duur papier, waarmee de treinreiziger kan meegenieten van stakingen, vertragingen en foute omroepmededelingen.


Station
Tochtige windtunnel, waarin treinreizigers meestal langer dan tevoren is beloofd moeten wachten op een trein


Treinreiziger
Gemanipuleerd slachtoffer van enerzijds een dove monopolist en anderzijds stakers die zich op bepaalde dagen van het jaar in treinen vertonen om deze te besturen ofwel van passagiers de kaartjes te knippen die wel degelijk op tijd aangeschaft en betaald moeten zijn.


Rondje om de kerk
Door treinpassagiers onbegrepen fenomeen. De sporadisch op treinen gesignaleerde kaartjesknippers en machinisten hebben er een hekel aan elke dag hetzelfde te doen en staken daarom veelvuldig. De treinreizigers doen ook elke dag hetzelfde maar zien daarin geen reden om te gaan staken.


Treinagressie
Zinvol geweld van passagiers tegen personeel van treinen. Treinreizigers hebben nogal eens de neiging om de enkele keer dat er een kaartjesknipper op een vertraagde trein wordt gesignaleerd deze de huid vol te schelden,te bedreigen met een vouwfiets of hem te vragen of hij zelf wel een kaartje heeft.


Stress
Fenomeen dat zich voordoet bij zowel treinreizigers als treinpersoneel. Treinreizigers die verkleumd tot op het bot en doornat een vertraagde overvolle trein binnenstappen hebben hier nogal last van (zie ook treinagressie). Treinpersoneel lijdt onder stress op dagen dat er niet gestaakt kan worden en men elke keer weer die kerk voorbij ziet komen.


Rails
Metalen variant van snelweg. Leidt meestal via ondoorgrondelijke (te lange) route naar de plaats van bestemming of daar net langs,aangezien men doorgaans verzuimt te melden of we te maken hebben met een stop-danwel sneltrein.


Spoorboom
Bijzonder nuttig apparaat, zij het dat menig (les)automobilist ondanks deze uitvinding toch nog in staat blijkt te zijn zich strategisch tussen trein en rest van spoor te plaatsen, waardoor de inmiddels genoten vertraging nog verder oploopt.


Railtender
Mythisch dier dat volgens overlevering de vermoeide reiziger voorziet van spijs en drank. De laatste paar honderd jaar niet meergesignaleerd. Waarschijnlijk uitgeroeid door Molukkers (zie Molukkers)


Molukkers
Zeer verguisde fundamentalistische groep NS-haters die de basis legde voor treinagressie. Vanaf heden te spellen met hoofdletter.

 

 

Naar boven .