Categorieën
handige lifehacks lekker

BBQ tips

Verzameling tips voor de barbecue.

We hebben een aantal tips hier bij elkaar verzameld om de barbecueavond zo makkelijk en zo leuk mogelijk te maken.

hamburgers op de barbecue

Schoonmaken bbq

  • Verwarm het rooster van de BBQ eerst even en maak dat het rooster met BBQ borstel schoon. Tip: Koop een kleine ijzerborstel, dit werkt ook prima. Je moet dan dan natuurlijk deze ijzerborstel niet voor andere zaken gebruiken…
  • Nadat je alle grote stukken het het vuil eraf hebt geborsteld, maar je het rooster vervolgens schoon met keukenpapier met daarop zonnebloemolie. Dit maakt alles deels extra schoon, maar hiermee maak je de BBQ ook klaar voor de volgende ronde.
  • Als het rooster verroest is, kun je beter een nieuwe kopen.
  • Zit er veel vuil vastgekoekt, dan je kunt het rooster ook een hele nacht in het gras laten liggen. De volgende ochtend is het vuil door het vochtige gras grotendeels losgeweekt. Let op dat je rooster natuurlijk niet gaat roesten.

Een paar tips om zelf hamburgers te maken:

  • Gebruik koud vlees, dit plakt minder.
  • Wat je ook kunt doen is de vorm nat maken, andere optie is huishoudfolie om de vorm heen te doen om de hamburger er makkelijker uit te halen.
  • gebruikt niet al te mager vlees, het moet een beetje vet zijn.

De pagina (met plaatjes) vind je hier om hamburgers te maken.

Temperatuur vlees

Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is gekomen, zo voorkom je dat het vlees taai wordt. Een te koud stuk vlees wordt zeer taai.