Nog een paar dagen mooi weer, dus de BBQ kan nog even aan. Vanwege de hoge gas prijzen een extra reden op de houtskool BBQ toch maar aan te steken? ;-p
Hieronder een paar tips
Een goede voorbereiding is het halve werk
- Haal je vlees op tijd uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur komt. Natuurlijk niet een hele dag buiten de koelkast laten liggen, maar een half uur tot een uurtje van te voren kan geen kwaad.
- Maak je je eigen spiesjes op een houten stokje? Doe deze houten stokjes dan eerst een half uurtje in een bakje met water. Ze verbranden dan minder snel op de barbeque.
Tijdens het BBQén
- Om het vlees om te keren gebruik vooral een tang. Een vork zorgt er voor dat je steeds gaatjes in het vlees maakt, waardoor alles sneller uitdroogt.
- Zorg voor een warme zone op de BBQ en een koelere zone, zodat je het vlees kunt verschuiven als het allemaal iets te hard gaat.
Na de BBQ
- Laat het vlees altijd even rusten, dan gaat het sap niet meteen weg
- Vies rooster: laat deze een nachtje in het gras liggen, de volgende ochtend is alles mooi losgeweekt.