Categorieën
handige lifehacks

Minder voedsel verspillen

gooi minder eten weg dankzij deze handige tips

Minder voedsel verspillen kunnen we allemaal met deze tips. Deze tips zijn door TooGoodToGo gedeeld. Via de app kun je natuurlijk eten redden van de afvalbak, maar deze tips helpen ook om geen voedsel te verspillen.

1. Vries restjes eiwit of eigeel in.
3. Bewaar knapperig brood in een katoenen zak met een aardappel.
4. Leg bananen niet in de fruitschaal maar hang ze op voor goede luchtcirculatie en om drukplekken te voorkomen.
5. Maak pesto van wortelloof.
6. Eet champignons mét steeltje.
8. Stel de koelkasttemperatuur in op 4 °C.
10. Bewaar gesneden wortels in een pot met water.
11. Bewaar aardappelen op een koele donkere plek samen met een appel (om uitlopers te voorkomen).
13. Stek je supermarkt kruiden door ze in water te zetten en te planten.
16. Bewaar spinazie in een schone theedoek in de koelkast.
17. Maak een tosti van droog brood.
18. Plaats de wortels van bosui in een glas water zodat er nieuwe bosui groeit.
19. Verse kruiden over? Vries ze samen met wat olijfolie in.
20. Maak wentelteefjes van droog brood.
21. Gebruik uitgeknepen citroen als natuurlijke ontkalker voor je waterkoker of vaatwasser.
22. Vries het laatste bodempje wijn in een ijsblokjeshouder in als basis voor wijnsaus.
23. Versuikerde honing? Zet de pot zonder deksel in een bak met warm water zodat de honing weer vloeibaar wordt.
28. Citroensap nodig? Prik een klein gaatje in de citroen en knijp het sap eruit. Zo blijft de citroen langer vers.
29. Bak pannenkoeken van overgebleven havermout.
36. Maak ijsblokjes van het sap van overgebleven citroenen. Gebruik ze als smaakmaker in gerechten of als ijsblokjes in je water.
37. Vries overgebleven druiven in en gebruik ze als ijsblokjes voor in je wijn.
40. Bewaar champignons in een papieren zak in de koelkast zodat ze langer vers blijven.
45. Snijd overrijpe bananen doormidden, zet ze op een stokje, doop ze in yoghurt en vries ze in. Ijsje!
51. Zet broccoli in een glas water om ‘m langer vers te houden.
52. Bewaar knapperige koekjes in een luchtdichte (liefst metalen) bak met bakpapier op de bodem van de trommel zodat deze extra vocht kan opnemen en de koekjes extra knapperig blijven. ⁣
53. Bewaar tomaten buiten de koelkast.
57. Check of een peer rijp is door net onder de steel zachtjes te voelen. Wanneer de peer daar zacht is, is ‘ie klaar om gegeten te worden!
58. Bewaar bananen in een tros zodat ze langer vers blijven.
61. Gooi je lege chocoladepasta pot niet weg maar giet er melk in, schud en maak zo chocolademelk!
64. Wikkel een stuk keukenpapier om gember en stop het in een afgesloten plastic zakje in de groentelade van je koelkast. Zo blijft de gember ongeveer 3 weken houdbaar.
66. Bewaar komkommers in de folie op een koele plaats buiten de koelkast.
71. Kweek je eigen ananas met de kroon van een ananas.
72. Gebruik het laatste bodempje rode wijn om roze pasta van te maken.
77. Verwijder het groene loof van wortels zodat de wortels langer vers blijven.
78. Haal beschadigd of rot fruit van de fruitschaal. Zo blijft het andere fruit langer vers.
79. Eet ook de stam van de broccoli.
80. Bewaar vlees onderin de koelkast.
81. Bewaar zuivel midden in de koelkast.
82. Bewaar kaas bovenin de koelkast.
83. Kook op basis van wat er nog in de koelkast ligt.
84. Bewaar citrusvruchten buiten de koelkast.
85. Smeer je halve avocado in met citroensap om ‘m langer te bewaren.
86. Bewaar een halve avocado met pit erin om ‘m langer te bewaren.
89. Laat je niet verleiden door aanbiedingen in de supermarkt als je de producten niet nodig hebt.
90. Vries overgebleven tomatensaus in een ijsblokjesvorm in en gebruik het voor andere gerechten.
96. Vries geraspte harde kaas in.
97. Zet verse kruiden in een glas water om ze langer vers te houden.
98. Check of je ei nog goed is door ‘m in een glas met water te doen.
99. Meet rijst af met een kopje of een eetmaatje voordat je het kookt.